PRISER

Barn och ungdomar med betalningsgaranti

För barn och ungdomar med betalningsgaranti är behandlingen kostnadsfri för metallfästen på tändernas utsida.

Barn och ungdomar utan betalningsgaranti

Barn och ungdomar utan betalningsgaranti betalar 22.000-28.000 kronor (en eller två käkar) för behandling med metallfästen. Om man önskar mindre synliga keramiska fästen blir det ett tillägg på 1.800-3.000 kronor för 6 framtänder och för en ”helt osynlig” tandställning på tändernas baksida tillkommer en kostnad på 18.000 kronor per käke. Önskas behandling med genomskinliga skenor tillkommer en extra kostnad på ca 20.000 kronor för behandling i båda käkarna.

Vuxna

Kostnaden för vuxna beror på om Försäkringskassan betalar en del av denna. Priset varierar därmed mellan ca 15.000 kronor och 40.000 kronor, med metallfästen på tändernas utsida. Om man önskar mindre synliga keramiska fästen blir det ett tillägg på 1.800-3.000 kronor för 6 framtänder och för en ”helt osynlig” tandställning på tändernas baksida tillkommer en kostnad på 18.000 kronor per käke. Önskas behandling med genomskinliga skenor tillkommer en extra kostnad på ca 20.000 kronor för behandling i båda käkarna.

Om den ortodontiska behandlingen måste kombineras med käkkirurgisk korrigering av bettavvikelsen, görs en förhandsbedömning till Region Skåne, som då hjälper till med större delen av behandlingskostnaden.

Efter första besöket erhåller alla betalande patienter en priskalkyl.
De olika apparaturtyperna ser du på sidan behandling.

Avtal

Vi har avtal med Region Skåne gällande specialisttandvård för barn och ungdomar. Samma villkor gäller som för folktandvårdens specialistkliniker.
Avtal finns även med Försäkringskassan och Region Skåne vad gäller vuxna patienter.